Chronisch zieken

Het zal je maar overkomen, chronisch ziek worden. Je leven veranderd totaal. Chronische ziekten komen natuurlijk in zeer verschillende vormen voor, van een aandoening met nauwelijks beperkingen tot die waarbij je je totale onafhankelijkheid verliest.

Met name die mensen die een aandoening hebben gekregen die zeer ingrijpend is komen allerlei vragen en problemen tegen. Naast de praktische problemen gaat het mij voornamelijk om de waarden die je identiteit dreigen aan te tasten zoals autonomie, zelfrespect, en zingeving. Hierdoor dreig je vaak de regie over je eigen leven kwijt te raken.

In persoonlijke begeleiding brengen we de realiteit in beeld. Vanuit deze realiteit kijken we wat dat voor de persoon in kwestie betekend en vandaar gaan we werken aan het terug krijgen van waarden die zo belangrijk voor je zijn.

Ondanks de vele beperkingen die een chronische ziekte vaak met zich meebrengt ontstaan er ook vaak nieuwe kansen, mogelijkheden die nooit bij je op gekomen zijn. Wat zou het prachtig zijn om hier samen aan te kunnen werken.