Medewerkers vormen het meest kritische kapitaal van een organisatie, zij zijn de sleutel tot succes.

Met zorg wordt binnen bedrijven HRM-beleid ontwikkeld om dit kritische kapitaal te ondersteunen. Liever nog zouden we het kapitaal veilig stellen, maar dat is helaas onmogelijk.

 

Een bedrijf kan in de ondersteuning van haar personeel heel veel zelf doen. Goed personeelsbeleid kijkt ook naar wat de markt te bieden heeft. Een bedrijf hoeft niet overal zelf goed in te zijn, als het maar onderkent wat er nodig is, wat men zelf kan doen en wat men beter vanuit de markt in kan huren.

Zo worden Arbodiensten, werving en selectie, terugdringen ziekteverzuim e.d. vaak ingehuurd bij bedrijven die gespecialiseerd zijn op deze specifieke onderwerpen.

 

Zo is rouw op de werkvloer een onderwerp waar we mee geconfronteerd worden en waar in veel gevallen nog een taboe op rust om dit goed aan te pakken.

HeelWorden besteedt aandacht aan drie gebieden waarbij rouw een rol speelt binnen een organisatie. De werknemer die het overkomt, de collegaís van deze werknemer en zijn direct leidinggevende. Rouw is nooit hetzelfde omdat iedere mens en iedere gebeurtenis uniek is. Dit vraagt meestal persoonlijke aanpak.

 

Door rouw bespreekbaar te maken ontstaat er aandacht op een dieper niveau voor uw medewerker. Door deze werkelijke aandacht komt een intrinsiek proces op gang. Het bedrijft helpt medewerkers waardoor loyaliteit gecreŽerd wordt en een band ontstaat die ongekend is.

Daarbij voorkomt het langdurig ziekteverzuim of zelfs afkeuring en ontslag. GeÔnvesteerde kennis gaat niet verloren.