Verlies verwerken bij Rouw, Echtscheiding, Baanverlies, Gezondheid, Jouw verlies

 

Wat gebeurt er met me nu iemand wegvalt waar ik zielsveel van gehouden heb. Mijn ziel raakt op drift of verstilt. Hoe moet ik dat verwerken? Hoe kan ik dat aan de mensen om heen thuis, op mijn werk vertellen?

 

We hebben na een lange moeilijke weg besloten uit elkaar te gaan, Ik ga nu alleen verder, of alleen met de kinderen. De pijn die er voorheen was is veranderd maar niet weg. (Bijna) niemand begrijpt me. Hoe krijg ik antwoorden op al mijn vragen en vooral ook op de twijfels.

 

Zonder baan ben ik niets, ik lijk niet meer mee te tellen. Het lijkt of ik niets meer kan presteren. Het doel in mijn leven is verdwenen. Tel ik nog wel mij bij mijn kinderen? Wat is het vreselijk om in onzekerheid te moeten leven.

 

De mededeling van mijn ongeneeslijke ziekte kwam hard binnen, maar door alle aandacht, onderzoeken en bezig zijn drong het toch nog niet helemaal tot me door. Maar nu de aandacht is weggevallen, de mensen het niet willen of kunnen begrijpen lijkt het wel of ik alleen op de wereld ben. Alleen krijg ik het niet voor elkaar om het te accepteren. Hoe moet ik verder?

 

Verlies betekent voor mij dat ik iets kwijt ben wat ik niet direct kan benoemen. En als ik het al voor mijzelf niet kan benoemen, hoe kan ik het dan aan mijn partner, collega vertellen? Er is al zoveel ellende op aarde, wat zal een ander van mijn verlies vinden? En toch heb ik er last van. Hoe kom ik hier verder mee?