Echtscheiding

Echtscheiding is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Dit komt vooral omdat men er zelf invloed op heeft, men maakt zelf, gevraagd of ongevraagd de keuze. Ik ga er vanuit dat iedereen op het moment zelf, in zijn/haar situatie, met de kennis die hij/zij op dat moment heeft, de juiste keuze maakt. Ondanks die juiste keuze kunnen in een later stadium allerlei vragen boven komen, vanuit de persoon zelf, maar vooral ook vanuit de omgeving.

Scheiden is een rouwproces dat diep ingrijpt in het leven van alle betrokkenen, niet alleen bij de ex-partners zelf, maar vooral ook bij de kinderen. Daarnaast grijpt het ook behoorlijk in, in de levens van naaste familieleden zoals ouders en vaak ook bij broers en zussen.

 

Gevolgen breiden zich vaak verder om de persoon heen uit. Vrienden komen niet meer, familie haakt af, schoolvriendjes van de kinderen komen niet meer en op het werk wordt de samenwerking met collega’s soms anders.

 

In een persoonlijke begeleiding wordt u geholpen het rouwproces vorm te geven. Daarbij waar nodig is, weer grip te krijgen op uw leven en het vorm te geven volgens uw eigen wensen. Niet op alle vragen is direct een antwoord te geven, maar goed is het om samen te onderzoeken welke vragen relevant zijn en welke antwoorden mogelijk en wenselijk zijn.

 

Is een echtscheiding nog niet aan de orde, maar………..?

Kijkt u dan bij relatie verbeteren